Lost in translation???

streda 8. septembra 2010

Eko nábytok

O tom, čo všetko má človek robiť, aby mohol byť "eco-friendly", sa píše v mnohých magazínoch, rozpráva na mnohých televíznych staniciach. Mali by sme vypínať svetlo, vždy keď opustíme miestnosť, pri umývaní zubov zastaviť vodu z vodovodného kohútika, radšej sa osprchovať ako okúpať, vypínať  televízor "nie na červenú bodku v stand-by režime", dokonca sa vytvoril nový priehladač Blackle , ktorý vďaka čiernemu pozadiu šerí energiu.

Preto vám ja dnes posielam jeden eco-friendly príspevok o eco-firendly nábytku z môjho absolútne noneco-friendly notebooku:)

Pred pár mesiacmi  bola aj naša rodinka v nábytkovom ošiali. Preto ma zaujala relácia na Spektre, kde hovorili o eco-friendly nábytku.

Tento nábytok je vyrobený z "lepenky" teda z kartónov, ktoré ľudia zväčša vyhadzujú, pretože si myslia, že vzhľadom na to, že sú všelijak poskladané, tak sa nejedná o nejak zvlášť pevný materiál. Avšak keď sa pozriete na tie poličky, určite sa presvedčíte o opaku:) Je to celkom dobrý nápad, no podľa mňa pre tých nešikovných ako ja aj celkom drahý nápad, keďže si za to dizajnéri musia pýtať dosť peňazí. Ale z tých dvoch poličiek nemôžem.

Čo si myslíte vy? Má takýto nábytok šancu? Dali by ste si ho napríklad no izby pokiaľ by bol pekné upravený, namaľový či potiahnutý dákou textíliou?




1 komentár:

  1. Krásne návrhy nábytku, ono je to už otom trochu ťažšie s implementáciou takýchto kúskov v rámci návrhu interiéru, lebo sú to veľmi špecifické kúsky.

    OdpovedaťOdstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...