Lost in translation???

pondelok 16. augusta 2010

Tribute to Annie Leibovitz

Som tajný ctiteľ známej fotografky (nielen celebrít) Annie Leibovitz. Približne pred rokom som videla  televízii dokument o živote tejto fotografky. Ako si musela vybojovať svoju pozíciu uznávanej fotografky v časopise Rolling Stone. Bola na cestách spolu s takými hviezdami ako boli Mick Jagger a Bob Dylan. Avšak žiť v spoločnosti takýchto mien hlavne v tej dobe malo aj isté tienisté stránky. Annie prepadla závislosti na drogách, s ktorou potom dlho bojovala.

Neskôr pracovala ako fotografka pre časopis Vanity Fair a preslávila sa hlavne svojimi portrétmi slávnych osobností. Medzi najslávnejšie patria tie Johna Lennona a Yoko Ono (posledná fotografia Johna Lennona, v ten deň ho totiž postrelili), Whoopi Goldbergovej a Demi Moore. Preslávila sa natoľko, že mnohé páry spomedzi celebrít ako TomKat a Brandgelina boli ochotné ukázať svetu svoje ratolesti len pod podmienkou, že ich odfotí samotná Annie.

Jej fotky vyprávajú príbehy, lepšie povedané rozprávky, ktoré vás doslova vtiahnu do deja.
Takže dámy a páni, nechajte sa vtiahnuť.....


Portrét Maryl Streep, zarytá odporkyňa plastických operácii, jedna z posledných dôstojne starnúcich hollywoodskych herečiek.
Paródia Annie Leibovitz na svoju vlastnú fotografiu
Scarlett Johansson ako Popoluška
Morská víla Julianne Moore s Michaelom Phelpsom
Pán Johnny Cash
Keira Knightley
Marion Cotillard
 Rachel Weisz ako Snow White:)




All photos are made by Annie Leibovitz

5 komentárov:

  1. Annie mala minuly rok paradnu vystavu vo Viedni, s fotkami aj z jej rodinneho albumu :-) mozno ta vystava este putuje niekde naokolo, oplati sa vidiet! :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Naozaj vo Viedni??Joj skoda, ze som to dako nezaregistrovala:( mohlo byt naozaj zaujimave. Mne sa jej fotky neskutocne pacia..Tie napady

    OdpovedaťOdstrániť
  3. tie fotky su krasne, aj tvoj blog je pekny.. mam jedinu vyhradu k slovicku "vypravaju" :) ale dufam, ze ta to neurazilo

    OdpovedaťOdstrániť
  4. dakujem, nie nie kludne kludne treba kritizovat, tak sa clovek nauci;)v poslednej dobe som vsak vela pracovala s nemcinou a anglictinou, tak ta slovencina (aj ked rodny jazyk) trosku upadla:( takze kym si v hlave prelozim to, co chcem napisat..

    OdpovedaťOdstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...