Lost in translation???

pondelok 16. augusta 2010

Grown ups- keď zmiešate veľa talentov a vznikne priemerný film

Zas raz som narazila na film, s nádherným obsadením- klasici ako sú Adam Sandler, Rob Schneider, stand up comedy king Chris Rock, uletený David Spade a novšie mäsko Kevin James. Avšak stalo sa presne to, čo pri mnohých podobných filmoch s bravúrnym hereckým obsadením, tvorci jednoducho neboli schopní vyťažiť z toho to najlepšie.



Úprimne očakávala som omnoho viac. Ale povedzme si pravdu, Adamovi Sandlerovi sa už pá rokov nedarí natočiť kvalitnú komédiu. A ani týmto filmom sa mu nepodarilo znovu vyskočiť na sedlo. A pritom sa spolčenie s Robom Schneiderom v spoločnom filme, pri čom by nešlo o krátke scénky ako to býva v ich filmoch, v ktorých stvárňujú malé roličky v jednom či dvoch záberoch.

Vo filme Grown ups sa stretne banda kamarátov zo základnej školy na pohrebe ich trénera basketbalu, s ktorým vyhrali asi jediné majstrovstvá v ich živote. Každý z nich je iný. Jeden je úspešný ale nešťastný, ďalší prišiel o prácu, ale hanb sa to priznať, jeden z nich je večný party-lev a samotár, ďalší prevzal v rodine pozíciu žienky domácej a posledný skrátka miluje staršie ženy. Tak a môže sa začať spŕška gagov, ironických poznámok. A tam to aj končí. Hlavným problémom je, že filmu chýba zápletka a dej. Väčšinu filmu som len čakala, či dôjde k dákemu zvratu, ale nedočkala som sa. Áno, film poukázal na to ako dnešné deti venujú všetok svoj čas vysedávaniu pred televízorom, za počítačom, či posielaním SMS správ a netrávia viac času v prírode vystrájaním dákych bláznovstiev. Rodičia zas trávia veľa času v práci a nenájdu si chvíľku na oddych. Že vek nepredstavuje žiadnu zábranu pokiaľ sa dvaja majú naozaj radi. Že sa treba venovať deťom a podobné problémy dospelých, ktorí v hĺbke duše sú stále len malé deti. Avšak film sa nepohral s týmito témami nijak zvlášť novátorsky, skôr sa iba naznačili a už aj došlo k zmene k lepšiemu.

Príjemným prekvapením bolo ženské obsadenie. Predovšetkým Maria Bello, známa z filmov ako Coyote Ugly, Odplata či poslednej časti série Múmia. Škoda len, že jej dali tak málo priestoru. Ďalšie pozitívum boli už spomínané ironické a sarkastické hlášky, v ktorých sa ja vyžívam.  

Film Grown ups je síce príjemná rodinná komédia, ktorá je ideálna na zabitie času, keď už nič iného a lepšieho sa nenájde. Každopádne nie je hodná vyhodenia 6(!) eur v kine.

Moje hodnotenie: 5,5/10

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...